Schaakcentrum Sterk Spel

Tommy's hoekje

Onze zoon Tommy Grooten raakt op jonge leeftijd al gefascineerd door het schaakspel. Er zijn een paar ijkmomenten waarin deze fascinatie voor het spel omslaat in het spelen van toernooien en het behalen van succesjes. Om zijn nog prille loopbaan vast te leggen, houden we op deze pagina's bij hoe zijn nu al vrij stormachtige schaakcarrière verloopt.


Met mama aan
een schaakbord.


Het eerste
standaardje,

.

gewonnen bij de
Eindhoven Cup

Nederlands Kampioen
t/m 10 jaar in 2018
En naar het WK
in Spanje!


We onderscheiden ruwweg drie episodes waarin hij van een 'met lego spelende kleuter' in aanraking komt met een lego-schaakspel, lid wordt van een jeugdafdeling bij een schaakclub en aan kleine toernooitjes gaat meedoen, totdat hij zelf aangeeft dat hij elke week naar een schaaktoernooi wil. Zijn grootste succes is tot dusver het behalen van de Nederlandse jeugdtitel in de E-categorie (jeugd t/m 10 jaar). Nooit eerder wist een 8-jarige deze titel in de wacht te slepen. Hij houdt er een uitnodiging voor het WK-kadetten in Spanje (3-16 november) van hetzelfde jaar aan over. Voor meer details op zijn loopbaan klik op:


Van 3 t/m 16 november 2018 vond in Santiago de Compostella (te Spanje) het WK-jeugd plaats. Omdat Tommy van de schaakbond de 'beloftestatus' had ontvangen, werd hij via een zogenoemde 'Talentboekpagina'  (financieel) ondersteund via de donatieknop. 

Alles over het WK-Kadetten hebben wij via een webblog bijgehouden met nieuws, foto's, filmpjes en partijen.Tactiekpuzzels

Wilt u tactiek oefenen? Dat kan met zo'n 80 combinaties. Veel plezier!

Puzzel van de week


Aardige partijen van Tommy

Eigen partijen