Schaakcentrum Sterk Spel

Begrijp wat je doet 3 deel 2:

Siciliaanse structuren deel 2: Taimanov, Kan & Richter Rauzer


In het voorjaar van 2021, middein de coronapandemie, is dit lijvige boek van 431 pagina's van de persen gerold. Het boek is een vervolg in de serie van de artikelen ‘Begrijp wat u doet’ die de auteur voor het blad van de KNSB, Schaakmagazine, verzorgt. In dit boek, deel 2 van de Siciliaanse trilogie worden drie varianten van het Siciliaans besproken, te weten de Taimanov- de Kan- en de Richter Rauzer-varianten. Met als toegift ook nog een summiere weergave van het bijzondere Egelsysteem.

Net zoals in de andere boeken pretendeert het boek niet om de meest recente ontwikkelingen in deze opening te tonen. Het gaat vooral om een heldere structuur te geven van diverse type stel­lingen, hun bij­behorende plan­nen en concepten die ontstaan in deze complexe opening. Het boek is in het Nederlands ge­schre­ven en bij de Belgische Uit­geverij Thinkers Publi­shing uitge­ge­­ven.

Iets meer weten over de inhoud? Klik dan op de teaser.

Eigenlijk komt het erop neer dat het bestuderen van openingen gedaan wordt aan de hand van bekijken van middenspelstellingen. Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen: het strategisch inzicht wordt verbeterd en er kan veel opgestoken worden van de typische stellingen die passen bij de opening die we graag willen spelen.


Bestellen?
Als u het boek (al dan niet gesigneerd?) bij de auteur wilt bestellen, stuurt u een e-mail naar hgrooten@xs4all.nl met uw naam en adresgegevens. U krijgt dan een e-mail terug met de prijs van het boek inclusief de portokosten en een tikkie (of desgewenst een bankrekeningnummer waar het bedrag naartoe mag worden overgemaakt). Zodra het bedrag op de rekening staat, wordt het boek z.s.m. opgestuurd.


Misschien wilt u er voor € 15,- nog een reader bij? Dat kan voor dezelfde portokosten. Kijkt u even op onze pagina met readers.


Tactiektraining

Wil je tactiek oefenen? Hieronder een aardige selectie met tactische opgaven. Je kunt in de viewer je zet invoeren door met een stuk te slepen. Als je antwoord correct is, krijg je automatisch een tegenzet.

Veel plezier!Tactics1