Schaakcentrum Sterk SpelTitel


Overzicht eigen boeken

Schrijven over schaken is altijd leuk. Dat heeft Herman tenminste altijd graag gedaan. Vroeger voor het dagblad Trouw en Het Eindhovens Dagblad en voor het door hem zelf opgerichte schaakblad Schaaknieuws, dat inmiddels ter ziele is gegaan. Tegenwoordig voornamelijk voor www.schaaksite.nl. waarvan hij sinds 2020 (samen met GM Dimitri Reinderman en webmaster Lennart Ootes) de eigenaar van geworden is. Oprichter en eigenaar Kees Schrijvers vond het na 10 jaar mooi geweest en deed de site aan ons over. Een overzicht van Hermans (tijdloze) artikelen treft u hier aan.

In de loop van de jaren zijn er de nodige boeken en andere publicaties verschenen. Hieronder een kleine opsomming waarbij je meer informatie mag verwachten als je op het boek klikt:

             
                                                                                                                                                                                                                               

                links de update  Boek_Chess Strategy for Clubplayers

MS1           MS2            MS3

Puzzels

Puzzel van de week

Archief

Voor wat oudere  berichten hebben we een archief samengesteld. Je kunt hier doorklikken voor deze berichtjes.

Lezing of presentatie?Regelmatig worden wij benaderd voor het geven van een lezing of het verzorgen van een presentatie. Daarnaast geven we workshops en clinics. Ook verzorgen we trainingsdagen en privé-lessen. Ook belangstelling en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op (sterkspel@xs4all.nl of hgrooten@xs4all.nl).

(De foto is genomen door Peter Doggers tijdens commentaarsessies bij het Limburg Open in Maastricht)

Herman schrijft en analyseert uitvoering voor Schaaksite.nl. Als u een overzicht van zijn stukjes wilt zien, kunt u hier  terecht.(Al deze foto’s zijn gemaakt door Hans Hoornstra tijdens een door hem georganiseer-de presentatie over het boek ‘Begrijp wat je doet 2 – Dame-gambiet structuren’ in Maas-tricht 2018)

Strategie volgens een alternatieve benadering
  • Groen = actief
  • Geel = kan actief worden
  • Rood = passief, kwetsbaar
Nieuwsgierig geworden?
Lees hier over de Masterclass!


 

Tactiektraining

Wil je tactiek oefenen? Hieronder een aardige selectie met tactische opgaven. Je kunt in de viewer je zet invoeren door met een stuk te slepen. Als je antwoord correct is, krijg je automatisch een tegenzet.

Veel plezier!Tactics1


Eindspelstudies

Eindspelstudies oplossen is leuk en leerzaam! Veel plezier met deze selectie, vaak het slot van een studie.


Eindspelstudies