Schaakcentrum Sterk Spel

Training talenten in Utrecht

Onder de bezielende leiding van August de Heij, vader van de pupillenkampioen van 2017, Mees de Heij, is er vanuit de vereniging Magnus/Leidsche Rijn een aanvullende training opgezet voor talenten. Er wordt in  twee groepen lesgegeven door Magnus' eigen trainer, Bas van Esch en door Herman. De deelnemers zijn:

Groep 'jong': Mees de Heij, Kobe Smeets, Polle van Arendonk, Thiemen Dekker, Valentijn van Warmerdam en Tommy Grooten.

Groep 'oud': Eline Roebers, Jule Cordes, Kasper Bleeker, Jur van Weerden, Saša Albers, Dylan Achuthan.


Groep 'Jong'

Vooraan v.l.n.r.
Mees, Polle, Thiemen, Kobe

Achteraan v.l.n.r.
Tommy, Valentijn en trainer Herman

Groep 'oud' met trainer Bas van Esch

V.l.n.r. Jur, Jule, Eline, Dylan en Kasper (op de foto ontbreekt Saša)

Jeugdtrainingen

In de loop van de jaren hebben Petra en Herman vele talenten zowel privé als in groepjes getraind. Op het gevaar af iemand te vergeten, noemen we er een paar die zich inmiddels tot zeer sterke schakers hebben ontpopt.

Privétraining:
In groepsverband onder andere:

Cursussen voor clubschakers

Jarenlang werden er cursussen voor clubschakers gegeven. In mijn woonplaats Eindhoven heb ik dat elf jaar volgehouden.  De lesinhoud was uit eigen, beproefd, materiaal samengesteld. Elke cursist kreeg leer- en oefenstof in een uitgebreide reader mee naar huis. Voor mensen die meer wilden, was aanvullend materiaal beschikbaar. Hieronder een indruk van zo'n cursusavond in wijkcentrum 't Bellefort, vlakbij het Philips Stadion.Versnapering tijdens de cursusavond, soms met een glas bier, maar hier met een kop thee en een chocomel in de winter...

Speciale schaak- knutselproblemen

Een van de cursisten, Maarten de Wit uit Goirle, kreeg de gelegenheid om tijdens een trainingsavond een paar van zijn speciale knutselwerken te tonen. Ter gelegenheid van een jubileum voor zijn vereniging in Goirle is hij in zijn schuur flink aan de slag gegaan om een aantal zeer bijzondere puzzels te construeren. We tonen er twee hieronder.

  

Je kunt er meer over lezen in dit artikel dat op Schaaksite verscheen.

Wij organiseren regelmatig lezingen, ook geven we privé-lessen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op (hgrooten@xs4all.nl).

Tactiekpuzzels

Wilt u tactiek oefenen? Dat kan met 100 combinaties uit Nederlandse toernooien. Veel plezier!

Puzzel van de week

Eindspelstudies

Eindspelstudies oplossen is leuk en leerzaam! U mag op zoek naar matbeelden.


Matstudies